Op vakantie in Gelderland?

Brabant

Als je op zoek bent naar een vakantiebestemming in Nederland, dan is Gelderland een fantastische keuze. Deze provincie heeft voor ieder wat wils, van prachtige natuur tot historische steden en van musea tot attractieparken. Hieronder geef ik je een aantal tips voor een onvergetelijke vakantie in Gelderland.

Natuur

Gelderland heeft veel mooie natuurgebieden waar je kunt wandelen, fietsen en genieten van de natuur. Het Nationaal Park De Hoge Veluwe is een van de bekendste natuurgebieden in Nederland en biedt veel wandel- en fietspaden, een bezoekerscentrum en het beroemde Kröller-Müller Museum. Ook de Veluwezoom, het Rijk van Nijmegen en de Achterhoek hebben prachtige natuur en zijn ideaal voor een dagje uit.

Historische steden

Gelderland heeft ook een aantal historische steden die zeker een bezoek waard zijn. Arnhem is de hoofdstad van de provincie en heeft veel leuke winkels, restaurants en musea. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het Nederlands Openluchtmuseum, waar je de geschiedenis van Nederland kunt ontdekken, of het Airborne Museum, dat vertelt over de Slag om Arnhem tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Ook Nijmegen is een prachtige historische stad met veel bezienswaardigheden. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het Romeinse aquaduct of de Sint-Stevenskerk. In de binnenstad kun je ook heerlijk winkelen en uit eten gaan.

Attractieparken

Gelderland heeft ook veel attractieparken en dierentuinen die leuk zijn voor jong en oud. Het Dolfinarium in Harderwijk is bijvoorbeeld een populaire bestemming, net als het Burgers’ Zoo in Arnhem. Ook de Julianatoren in Apeldoorn is een leuk pretpark voor kinderen.

Musea Tot slot heeft Gelderland veel interessante musea die je kunt bezoeken. Het Kröller-Müller Museum is bijvoorbeeld wereldberoemd vanwege zijn uitgebreide collectie van onder andere Vincent van Gogh. Ook het Nederlands Openluchtmuseum is een aanrader, net als het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945 in Groesbeek.

Op vakantie in Gelderland?
Schuiven naar boven